ПАМЕТНИ HR РЕШЕНИЈА

HR 2 UNLIMITED
HR Сервис

Ние им помагаме на домашните и интернационалните бизниси да ги решат сите видови на предизвици поврзани со вработување од ден во ден!

Погледнете како можеме да ги
решиме Вашите?

Спектарот на решенија е секогаш комбинација на искуство и страст за човечки ресурси при креирање на решенија по мерка за вашите деловни пропорции и побарувања, но генерално вклучува:
ХЕДХАНТИНГ
Хедхантингот е понекогаш најефикасна опција за компаниите - за разлика од традиционалните процеси на регрутација. Поинаку познато како задржано пребарување / извршно пребарување, хедхантингот вклучува пронаоѓање на најсоодветен и најквалификуван професионалец за одредена позиција во компанијата - дури и ако поединецот активно не бара нова работа.

Кои се придобивките од хедхантинг?

За разлика од другите пристапи за регрутација, хедхантингот е таргетиран - секој кандидат е внимателно избран според барањата. Хедхантерите идентификуваат кандидати кои совршено се вклопуваат, како и потенцијални извори кои можат да ги користат за да најдат дополнителни таленти. На тој начин, тие можат да ги пронајдат вистинските кандидати за вашиот бизнис и без да трошат време на разгледување биографии или интервјуирање на несоодветни кандидати.

Хедхантингот исто така го зема предвид фактот дека иако кандидатите не аплицираат активно за работни места, тие можат да бидат заинтересирани кога ќе им бидат презентирани потенцијални можности. Наместо да објавуваат огласи на портали за вработување, хедхантерите внимателно ги прилагодуваат огласите за работа за индивидуи кои ги исполнуваат критериумите наведени од Вас (клиентот) и се обидуваат да стапат во комуникација со кандидатите преку професионални канали, како што е LinkedIn.

Зa позиции кои „тешко се пополнуваат“, како сениорски или извршни позиции, или пак позиции кои не сакате јавно да ги рекламирате, хедхантинг е идеално решение.
РЕГРУТАЦИЈА
Работното разбирање на динамиката на пазарот на трудот, комбинирано со голема мрежа на контакти и процедури за дигитална регрутација, ни овозможува да произведеме релевантно и стабилно решение за потребите на работната сила на клиентот. Фокусирани на бизнис менаџмент, ИТ, технички, инженерски и административни улоги од помлади па се до извршни нивоа, обезбедуваме импресивни резултати за вработување во ефикасна временска рамка, прецизно поврзувајќи ги клиентите и кандидатите.

Направете правилно вработување од прва. Нашиот процес на регрутација вклучува запознавање со Вас и вашата корпоративна култура и, соодветно на тоа, со најактуелните информации за пазарот на трудот. Нашиот скрининг, интервју, тестирање и процес на преговарање ги вади претпоставките за изнаоѓање на совршениот кандидат. Откако ќе го изберете вашиот нов вработен, ќе Ве водиме низ процесот на преговарање и вработување користејќи го нашето длабоко знаење во индустријата за да го утврдиме надоместокот, бенефитите и поволностите.
КАДРОВ ЛИЗИНГ - АУТСОРСИНГ НА ВРАБОТЕНИ
Дали Вашата Компанија се соочува со проблеми како што се: надостаток на деловен ентитет во одредена земја, органичување на бројот на вработени, недостаток на вработени и процедури кои одземаат време за добивање одобрение за отворање на нови работни места, доверливост за вработување или конкурентски клаузули?

Решението за Вашите проблеми е услугата КАДРОВ ЛИЗИНГ.
Кадровиот лизинг е практика која ја прифаќаат многу компании ширум светот за да постигнат поголема организациска флексибилност, подобрена ефикасност, намалени режиски трошоци и управување со човечки ресурси без проблеми.

HR 2 Unlimited може да обезбеди подготвен персонал за вашето работење, истовремено справувајќи се со товарот и одговорноста за вработување на овие талентирани лица. HR 2 Unlimited ќе вработи избрани лица во Ваше име и ќе ги решава сите прашања поврзани со вработување, плати и регулатива, додека Вашата компанија ќе управува со својот бизнис што е можно поефикасно, заштедувајќи време и пари и зголемувајќи ја можноста за обезбедување на услуги со додадена вредност.

Кога кадровиот лизинг е подоген за Вас?

Конверзија на независен соработник
Вашите меѓународни независни соработници можат да Ве изложат на ризик од непочитување на законот за даноци, плати или надоместоци доколку нивниот делокруг на работа е органичен на локалните дефиниции за вработените. Ние можеме да Ви помогнеме да избегнете погрешна класификација на вработените, вработувајќи ги во Ваше име, дури и ако немате ентитет во земјата.

Истражување на нов пазар
Ако истражувате како меѓународната експанзија се вклопува во Вашиот стратешки план, но не сте подготвени да ги преземете трошоците и ризикот за формирање на ентитет, ние можеме да Ви помогнеме да ги „тестирате водите“ во целните земји. Ние можеме да ангажираме вработени за Вас, за да можете да ја процените подготвеноста на пазарот без да ги направите потребните инвестиции за основање на ентитет.

Далечинско и прекугранично вработување
Работата од дома и флексибилното работно опкружување станаа услови за привлекување и задржување на најдобрите таленти во Вашата индустрија. Ако Вашите најдобри таленти живеат или работат во земја во која немате ентитет, ние можеме да Ви помогнеме да ги вработите каде и да се - или каде и да сакаат да бидат во иднина - за да не ја испуштите нивната експертиза која ја носат во Вашата организација.

Процедури за отворање ентитет
Основањето на ентитет во нова земја обично е долг и макотрпен процес. Ако идентификувате земја која е клучна за Вашиот план за раст и веднаш Ви требаат вработени, ние можеме да ги активираме за само две недели, вработувајќи ги во Ваше име додека Вие продолжувате да го градите Вашиот ентитет паралелно.

Контактирајте не и дознајте повеќе за кадровиот лизинг или за аутсорсингот на вработени !!
ОБУКИ И КОУЧИНГ
Ние се стремиме да додадеме вредност за организациите и нивните вработени, насочувајќи ги во секоја промена што постои или ќе се случи, без оглед колку е таа голема или мала. Ова може да биде на индивидуално ниво, на ниво на група или за цела компанија.

Личен развој
Коучинг, обуки, развој. Ние дизајнираме, создаваме и имплементираме.
HR КОНСАЛТИНГ
Ние Ви нудиме HR Консалтинг за да се осигурате дека компанијата ефикасно го користи својот персонал за да ги постигне поставените цели, истовремено обезбедувајќи високо ниво на продуктивност и ефикасност на работната сила.
Нашите HR консултанти можат да Ви дадат експертско знаење или вештини што во моментов ги намете во рамките на Вашиот оддел за човечки ресурси. Наместо да барате надвор и да вработувате професионалец со специфичен сет на HR вештини, можете да заштедите трошоци за регрутација, вработување и додавање на нов вработен на Вашиот платен список, работејќи со искусен HR консултант. Нив ги вработувате за конкретен проект или временски период за кој Ви се потребни, без долгорочна обврска. Исто така, ќе имате пристап до најдобриот можен совет. Направете правилно вработување од прва.

Со нашето решение за HR Консалтинг, HR тимот непречено станува ваш оддел за човечки ресурси. Вие ќе добиете постојана поддршка прилагодена да одговара на специфичните потреби на Вашиот бизнис со сигурни, стратешки и тактички услуги на кои можете да се потпрете. Ако не сте размислувале сериозно за аутсорсинг, опсегот на задачи кои може да ни ги пропуштите нам може да Ве изненади. Како наш клиент, ќе Ви биде доделен посветен, искусен професионалец кој ќе се справи со сите Ваши HR потреби, вклучувајќи:

• Аквизиција на таленти
• Онбординг
• Управување со перформанси
• Развој на политики, процедури и процеси
• Развој на кариерни патеки
• Дефинирање на потреби за обука и развој
• Односи со вработените
• Управување со бенефити

Вистинските луѓе

Правилно вклопување

Луѓе кои остануваат

Понатамошен напредок

БРЗО ДО РЕШЕНИЈА!

Ви требаат Првокласени HR Консултанти?

HR 2 UNLIMITEDСедиште
Скопје
СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИHr 2 unlimited
HR2UNLIMITEDСедиште
Саса 18-8, К. Вода, Скопје